Bruine Cafe de ti Klassieke Dutch Coffee maker / cold drip koffie toren - 750ml - rechthoekig model

250,-
De beste prijs bij bol.com


Categorieën:
Kleur:
Bruin

Gratis verzonden
Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis
Retour Binnen 30 dagen na ontvangst
Bezorgd door PostNL

Over Bruine Cafe de ti Klassieke Dutch Coffee maker / cold drip koffie toren - 750ml - rechthoekig model

Wat is cold drip coffee / Dutch Cofee? Dutch coffee is een 17e eeuwse koffiezetmethode waarbij koffie in tot wel 18 uur wordt gezet met koud water. De methode dankt haar naam aan de introductie van koud gezette koffie in Noord-oost Azië door Nederlandse handelaren. Zij waren genoodzaakt tijdens de reizen aan boord van de houten schepen hun koffie te zetten met koud water. Doordat deze koffie vele malen minder bitter is dan een warm gezette koffie werd de koud gezette "Nederlandse" variant zeer positief ontvangen in onder andere Japan en bleef koud gezette koffie bekend staan als Dutch Coffee. In andere landen in de wereld staat de methode meer bekend als cold drip koffie. Wat maakt cold drip koffie anders dan warme koffie?Door koud water te gebruiken tijdens het zetproces oxideert de koffie niet waardoor de koffie vele malen minder bitter en zuur wordt dan wanneer deze warm wordt gezet. Door de afwezigheid van bitter in de koffie is het mogelijk om het karakter van de gebruikte koffie versterkt terug te proeven in de koffie. Verder heeft de koffie gezet volgens deze methode een hoog cafeïnegehalte een geeft het dus een heerlijke oppepper! Hoe drink je cold drip coffee?Doordat de koffie nooit warm is geweest, en dus niet de negatieve smaken heeft van een afgekoelde warme koffie is deze heerlijk om koud te drinken. Dit kan gekoeld uit de koelkast, over ijsblokjes maar is uiteraard ook te gebruiken als ingrediënt voor een meer traditionele ijskoffie of voor een heerlijke koffiecocktails. Vierkante Dutch coffee maker 750Met deze Dutch coffee maker zet u maximaal 750ml cold drip. De Dutch Coffee maker bestaat uit hout en handgeblazen glaswerk en heeft een hoogte van zo'n 72 cm. Voor het juiste recept is het per koffie even experimenteren. Een doorlooptijd van 6-8 uur geeft een mooi rijke resultaat. Als de koffie is doorgelopen bewaart u deze het beste in een schone afgesloten fles in de koelkast.