Koffie is niet meer weg te denken uit de Nederlandse samenleving

Koffie is niet meer weg te denken uit de Nederlandse samenleving

Bijna iedere Nederlander drinkt iedere dag wel een of meer kopjes koffie, vooral op het werk wordt er iedere dag veel koffie gedronken. Dat is natuurlijk ook niet voor niets. Koffie is een hartstikke lekkere warme drank die onder andere het oppeppende middel cafeïne bevat. Koffie en thee worden veel in Nederland gedronken en deze dranken hebben een lange geschiedenis in Nederland. Al eeuwen lang worden deze dranken door ons gedronken. Handelaren namen koffie en thee mee uit exotische landen en per boot kwamen ze in Nederland terecht. Wereldwijd worden ern miljarden liters koffie per dag gedronken, dat is natuurlijk erg veel! Veel mensen houden dus blijkbaar van koffie.

Verschillende soorten koffiebonen

Er bestaan ontzettend veel verschillende koffiebonen en koffiesoorten die ieder zijn eigen smaak, afkomst en kenmerken hebben. Wanneer je een echte koffieliefhebber bent, proef je waarschijnlijk wel het verschil tussen een koffie gemaakt van verse bonen of een kopje koffie gemaakt van poederkoffie. Veel koffiedrinkers hebben behoefte aan een goede en lekkere bak koffie. Het kan daarom fijn zijn om te ontdekken welke koffie jij lekker vindt. Er zijn namelijk ontzettend veel koffie merken in Nederland op de markt, waardoor het kiezen soms lastig wordt. Toch is het de moeite waard om verschillende soorten koffie’s en machines uit te proberen.

Niet alle koffiemachines kunnen alle soorten koffie vewerken. Je hebt veel verschillende merken en koffiecups, koffiepads gemalen bonen. Iedere soort vergt een andere machine. Wanneer je een nieuwe machine wilt aanschaffen is dat soms een hele investering. Gelukkig zijn er ook websites die je een leuke korting bieden op koffie apparaten en koffiebonen. Hierdoor kun jij genieten van een leuke prijs én van lekkere koffie. Op die manier kun je er achter komen welke koffie jij lekker vindt en kun je daar thuis van gaan genieten.

Koffie en thee passen binnen een gezond eetpatroon

Koffie en thee passen binnen een gezond eetpatroon en gezonde levensstijl. Je krijgt namelijk extra vocht binnen door het drinken van koffie en thee. Wanneer je koffie drinkt zonder suiker en melk, bevat het nauwelijk calorieën. Hierdoor kun je het dus prima blijven drinken als je op dieet bent of als je gezonder wilt leven. Drink het wel met mate en niet meer dan 6 koppen koffie per dag, want dat kan het effect van cafeïne minder goed voor je lijf zijn en kan er gewennig optreden. Dit komt door de cafeïne die in de koffiebonen zit.

Wanneer je koffie drinkt zonder suiker en melk, bevat het nauwelijk calorieën. Hierdoor kun je het dus prima blijven drinken als je op dieet bent of als je gezonder wilt leven.

Wat is cafeïne?

Cafeïne  is een stof die van nature in koffie voorkomt en in kleine hoveelheden ook in thee. Cafeïne zorgt ervoor dat je een wakker en alert gevoel krijgt. Dit komt omdat cafeïne het zenuwstelsel, de hartslag en je ademhaling stimuleren. Hierdoor krijg je een actief gevoel en kun je je soms beter concentreren. Wanneer je te veel cafeïne binnenkrijgt, kan het effect juist tegenovergesteld zijn. Dan kan je je juist onrustig, ongefocust en gestresst gaan voelen. Drink koffie en andere cafeïnehoudende dranken daarom met mate. Het kan namelijk ook een verslavend effect krijgen. voor je gevoel heb je dan iedere dag of bepaalde momenten koffie nodig, daarnaast bouw je ook een tollerantie op waardoor je steeds meer koffie en cafeïne nodig hebt om het zelfde effect te bereiken. Dit komt omdat je lichaam er aan went.

Heerlijke koffie vind je op Koffiebonen.nl