KOFFIERECEPTEN

 

Koffierecepten met warme koffie

Cappuccino

Cappuccino is vol en romig van smaak met een wit laagje melkschuim. Een goede cappuccino bestaat voor een derde deel uit espresso, een derde deel uit hete melk en een derde deel uit melkschuim. Aanraders uit ons assortiment aan koffiebonen zijn: Melitta Bella Crema Speciale of Tchibo Caffè Crema Milder Genuss.

Ingrediënten:

  • 1 espresso
  • 75 ml hete melk
  • 75 ml melkschuim
  • Cacaopoeder

Bereiding:

  1. Schuim de melk op.
  2. Zet de espresso en schenk de espresso in een mok (1/3 deel).
  3. Voeg de hete melk toe (1/3 deel).
  4. Vul de rest van de mok (1/3 deel) met de melkschuim. De melkschuim mag boven de mok uitsteken.
  5. Strooi cacaopoeder over de melkschuim ter decoratie.

 

Latte Macchiato

De latte macchiato heeft wel wat weg van de Nederlandse ‘koffie verkeerd’, een glas warme melk met daaraan een espresso toegevoegd. Aanraders uit ons assortiment aan koffiebonen zijn: Segafredo Intermezzo of Dallmayr Crema d’ Oro Intensa.

Ingrediënten:

  • 1 espresso
  • 150 ml hete melk

Bereiding:

  1. Schuim de melk op en schenk de hete melk in een glas, houd een laagje melkschuim over!
  2. Zet de espresso en schenk de espresso vervolgens rustig langs de rand in het glas om een mooi drielageneffect te krijgen (warme melk op de bodem, espresso, melkschuim).
  3. Vul de rest van het glas met de melkschuim.

​

Espresso Romano

Espresso Romano is een normaal kopje espresso, maar wordt geserveerd met een schijfje citroen. Heerlijk voor na het diner tijdens deze warme voorjaarsmaand! Aanraders uit ons assortiment aan koffiebonen zijn:  Lavazza Qualita Rossa  of  Dallmayr Crema d’ Oro Intensa.

Ingrediënten

  • 1 espresso
  • 1 schijfje citroen
  • Suiker

Bereiding:

  1. Wrijf met de citroenschil over de rand van het kopje (voor de citroensmaak).
  2. Leg een schijfje citroen in een espressokopje.
  3. Schenk hierover een espresso.
  4. Naar smaak  suiker toevoegen.

 

Vanillecappuccino

Geniet van een heerlijke cappuccino met een vleugje vanillesmaak. Simpel en lekker! Aanraders uit ons assortiment zijn: Schirmer kaffee Cafe Creme of Tchibo Caffè Crema Milder Genuss.

Ingrediënten

  • 1 espresso
  • 1 vanillestokje opengesneden
  • 125 ml melk

Bereiding

  1. Spoel het kopje om met handwarm water en daarna nog een keer met heet water.
  2. Schraap met de punt van een scherp mesje het vanillemerg uit het stokje. Verwarm de melk met het vanillemerg tegen de kook aan en klop met een garde of een speciale melkschuimer stevig schuim van de melk. Schenk de  espresso in.
  3. Schep het schuim van de melk op de koffie en zoet de koffie naar smaak.

 

After Eight koffie

Verwen uw gasten met een uitmuntend kopje koffie na het diner. Een gegarandeerd succes! Aanraders uit ons assortiment aan koffiebonen zijn: Segafredo Intermezzo of Dallmayr Crema d' Oro.

 

Ingrediënten:

  • 30 ml verse espresso
  • 30 ml muntsiroop
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 1 kopje opgestoomde melk
  • Vers muntblaadje

Bereiding

  1. Meng de koffie, de siroop en het cacaopoeder in voorverwarmde kopjes.
  2. Voeg de opgestoomde melk toe.
  3. Garneer met cacaopoeder en een vers muntblaadje.

 

Caffè Mocha

Deze drank bestaat uit een volle warme chocolademelk met een vleugje espresso. Uitstekend te maken met uw espressomachine! Ideaal dus voor thuis op de bank tijdens deze koude wintermaand! Aanraders uit ons assortiment aan koffiebonen zijn: Dallmayr Espresso  d’ Oro of Melitta Bella Crema Espresso.

Ingrediënten:

  • 1 espresso
  • 2,4 dl hete melk
  • 15 ml chocoladesiroop
  • Chocoladekrullen of cacaopoeder
  • Slagroom

Bereiding:

  1. Stoom de melk op en zet hem apart.
  2. Doe de siroop in een hoog glas.
  3. Zet de espresso en schenk hem in een glas.
  4. Roer tot de chocoladesiroop is opgelost.
  5. Vul het glas met opgestoomde melk, roer goed en schep er melkschuim of slagroom op.
  6. Bestrooi met chocoladekrullen of met cacaopoeder ter decoratie.

 

Koffierecepten met alcohol

Irish Coffee

In een speciaal glas geserveerde koffie met vers opgeklopte slagroom waaraan een scheutje whisky is toegevoegd. Heerlijk om na het diner te serveren aan uw gasten! Aanraders uit ons assortiment aan koffiebonen zijn: Lavazza Qualita Rossa of Melitta Bella Crema la Crema.

Ingrediënten:

  • 1 espresso
  • 40 ml whisky
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 50 ml verse slagroom
  • Cacaopoeder
  • Irish Coffee glas   

Bereiding:

  1. Spoel het glas om met handwarm water en daarna nog een keer met heet water.
  2. Doe de bruine basterdsuiker in het glas en voeg de whisky toe.
  3. Zet de espresso en voeg de espresso toe.
  4. Klop de slagroom op tot het een dikke (maar nog vloeibare) massa is. Voeg de slagroom toe door deze over de bolle kant van een lepel te laten glijden. Zo blijft de room mooi bovenop de koffie liggen. Strooi cacaopoeder over de slagroom ter decoratie.

 

Café d'Amour

Dit drankje bestaat uit een heerlijke cointreau- koffie afgerond met een vleugje kaneelsmaak. Aanraders uit ons assortiment aan koffiebonen zijn: Dallmayr Espresso d´ Oro of Lavazza Qualita Rossa.

Ingrediënten:

  • 1 espresso
  • Mespunt cacaopoeder
  • Snufje kaneelpoeder
  • 1 scheutje cointreau (2 cl)
  • 1 kaneelpijpje

Bereiding:

  1. Schenk de versgezette espresso in het voorverwarmde kopje. Doe de cacaopoeder en de kaneelpoeder erbij.
  2. Schenk het scheutje cointreau erop.
  3. Zet het kaneelpijpje rechtop in het kopje. Hiermee roert u de koffie.

 

Dokkumer Koffie

De Dokkumer koffiespecialiteit is een Friese variant op Irisch coffee. Een creatie om lekker warm van te worden. Genieten dus…. Aanraders uit ons assortiment aan koffiebonen zijn: Darboven Alberto Espresso of Melitta Bella Crema la Crema.

Ingrediënten:

  • 1 espresso
  • 25 ml verse slagroom
  • 1 eetlepel en 1 theelepel bruine basterdsuiker
  • Mespunt kaneelpoeder
  • 40 ml Beerenburg (één borrelglaasje)
  • Irish Coffee glas

Bereiding:

  1. Klop in een kommetje de slagroom met de basterdsuiker en het kaneelpoeder tot het dik vloeibaar is.
  2. Spoel het glas om met handwarm water en daarna nog een keer met heet water.
  3. Schep in het glas 1 eetlepel basterdsuiker en schenk er een borrelglaasje Beerenburg op.
  4. Schenk de versgezette espresso in het glas.
  5. Laat de room over de bolle kant van een lepel op de koffie lopen. Serveer er een lange lepel bij.

 

Koffierecepten met koude koffie

Zomerse ijskoffie!

Durf te genieten van dit eenvoudig recept…  Aanrader uit ons assortiment is: Tchibo Espresso Sizilianer Art of Segafredo Intermezzo

Ingrediënten:

  • Een dubbele espresso
  • 40 ml verse volle koude melk
  • 10 ml koude verse room
  • 30 ml siroop naar keuze, bijvoorbeeld kokos, witte chocola, of normale koffiesiroop
  • Één glas ijsblokjes
  • Blender

Bereiding:

  1. Giet het geheel in de blender, blenden maar en klaar!
  2. Door het blenden krijg je een mooie schuimachtige laag op de koffie. 
koffiebonen recepten